Hestra

Hestra är ett industrisamhälle i norra delen av Gislaveds kommun. Det har goda tåg- och busskommunikationer och är mest känt för att det ligger granne med Isaberg.
Isaberg är ett naturreservat vilket gör att det finns alla möjligheter att leva friluftsliv fullt ut. Isabergs golfbana ligger bara ett stenkast bort i vacker bruksmiljö.
Och Isaberg Mountain Resort erbjuder aktiviteter året runt. Från höghöjdsbana, kanoting och MTB-leder till skidåkning på längden och tvären.

Det finns flera naturreservat i området runt Hestra. Ettö, som ligger vid ån Nissan har ett vackert, öppet landskap med hagar, stränder och ängar.

Området som ligger norr om Hestra och omfattar socknarna Öreryd, Stengårdshult och Valdshult kallas Toppen på Gislaveds kommun.
Det är mycket kuperat, glest befolkat och ger en känsla av vildmark. Historiskt dominerade skogsbruk eftersom förutsättningarna för jordbruk inte har varit gynnsamma.
Här finns något att göra året runt; ridskola, scouter, jakt- och fiskevårdsverksamhet, hembygdsföreningar, byalag, kyrklig verksamhet, teatergrupp och körer.