Hemma finns där du önskar, i hela Gislaveds kommun.

Gislavedshus erbjuder lägenheter i skiftande miljöer i olika orter runt om i Gislaveds kommun. Oavsett om du vill bo med naturen runt knuten eller ha utsikt över takåsarna i centrumläge – eller någonstans där emellan – då har Gislavedshus en hyresrätt där. Här får du kort information om de olika orterna och kan klicka dig vidare för att får reda på mer om våra bostadsområden eller fastigheter på orterna – eller direkt kolla vad som finns ledigt.

Vi erbjuder ett brett varierat utbud i såväl orter som boendemiljöer – för att erbjuda boende för alla skeden i livet. Hos oss på Gislavedshus hittar du ditt hemma.

 

Anderstorp

Anderstorp är den andra största orten i kommunen med cirka 5 000 invånare. Här finns skola F-9, flertalet förskolor, simhall, sporthall, tennishall. I centrum finns flera mataffärer och flera specialbutiker - exempelvis bokhandel, skor, skönhet, elektronik, inredning, arbetskläder, blommor. Elljusspår och badplats finns på gång- och cykelavstånd.

Broaryd

Broaryd är en mindre ort i sydvästra kommundelen med cirka 300 invånare. Skola F-6, förskola, elljusspår och tennisbana samt elljusspår. I Broaryd finns en mindre mataffär med självbetjäning. 

 

Burseryd

Burseryd har 1 000-talet invånare, har skola F-6 och förskola. Här finns mataffär och några specialbutiker. Aktiv fritid erbjuds med elljusspår, allaktivitetshall, tennisbana och idrottsplats.

  

Gislaved

Gislaved är centralorten i kommunen och har cirka 10 000 invånare. Här finns grundskola F-9, gymnasium, eftergymnasial utbildning och flertalet förskolor. Livfullt centrum med brett handelsutbud, här finns det mesta. Flera större mataffärer, både i centrum och på externhandelsområdet Smålandia. Stort utbud av fritidsanläggningar.

Mer om olika områden i Gislaved

 

Hestra

Hestra har nästan 1 500 invånare. Här finns förskolor och grundskola F-6. Här finns mataffär och några specialbutiker. Naturnära med såväl badplats som Isabergs fritidsområde på mycket nära håll. Järnvägsstation för kust-till-kust-banan.

Mer om olika områden i Hestra

 

Reftele

Reftele har knappt 1 500 invånare, förskolor och skola med F-9. I centrum finns mataffär och ett par specialbutiker. Naturnära och gränsar till odlingslandskapet i södra kommundelarna. Här finns elljusspår. Järnvägsförbindelse mot Halmstad och Värnamo-Nässjö.

Mer om olika områden i Reftele

 

  

Skeppshult

Skeppshult är en liten ort med drygt 300 invånare som har förskola och grundskola F-6. Här bor man landsbygdsnära. Skeppshult ligger nära Smålandsstenar och det är där man hittar livsmedelsaffärer och service. 

Mer om olika områden i Skeppshult

 

Smålandsstenar

Smålandsstenar med närmare 5 000 invånare har flera förskolor och skola med F-9. Flertalet mataffärer och specialbutiker i centrum. Tempererat utebad sommartid. Skatepark och goda idrottsmöjligheter. Station med järnvägsförbindelse mot Värnamo-Nässjö och Halmstad.

Mer om olika områden i Smålandsstenar

 

Tallberga

Tallberga erbjuder en lantlig känsla och är beläget i södra kommundelen, ganska nära sjön Bolmen. I Tallberga finns livsmedelsaffär med brett serviceutbud. Närmaste skola finns i Ås, cirka 3 km norr om Tallberga. Förskola finns i Reftele, cirka 12 km.

Mer om olika områden i Tallberga