Smålandsstenar

Smålandsstenar är en gemytlig ort med en aktiv centrumkärna och samtidigt nära till Hörsjöområdet med bad, camping, elljusspår och utegym. 

För både besökare och boende är Hörsjöområdet väldigt populärt. Förutom campingen finns fiskemöjligheter, minigolfbana, utegym och en utomhusbassäng.

Hembygdsgården ligger i den nordöstra delen av Smålandsstenar, ca 1,5 km från centrum och är en av de äldsta i Sverige. Här hittar du också Domarringarna som är ett av länets mest kända fornminnen. 

Kulturlandskapet i Villstad kyrkby är utpekat som riksintresse. Här finns lämningar från olika tidsperioder i vår historia, bland annat fornåkrar, gravfält och byggnader från 1700 och 1800-talet. Området är också naturvårdsområde och har ett rikt växt- och djurliv.

Här finns goda kommunikationer både med tåg och buss. Med tåget når du Västkusten på en timme. Bussarna går till Skeppshult eller Gislaved och vidare mot Gnosjö och Värnamo. Förutom cykelvägar inom samhället finns det asfalterad cykelväg till Skeppshult.