När får jag flytta in?
I regel får man nycklarna den 1:a i varje månad efter kl 13.00 - skulle den 1:a i månaden infalla på en helg får man nycklarna tidigast första vardagen efter den 1:a efter kl 13.00.

Vart hämtar jag mina nycklar?
När det är dags att få tillgång till sin lägenhet så bokar man en tid med uthyrningen hos oss på Gislavedshus.
Man kommer till vårt kontor på Torggatan 3 i Gislaved där man får hämta ut sina lägenhetsnycklar samt får en genomgång om våra trivselregler. För att få ut sina nycklar måste första månadshyran vara betald. Glöm inte att ta med dig din legitimation!

Har du ingen möjlighet att komma att hämta dina nycklar kan du skicka ett bud, viktigt att tänka på då är att den som ersätter dig behöver ha en fullmakt från dig och en kopia på din legitimation.

Adressändra
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress.
Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt nationella lägenhetsnummer i ditt kontrakt.

Hemförsäkring
Alla hyresgäster hos Gislavedshus ska under hela hyrestiden ha en hemförsäkring. Vi rekommenderar att du tecknar en hemförsäkring som även inkluderar eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott samt saker som du har i förråd eller andra utrymmen. Vänd dig direkt till ett försäkringsbolag för att teckna din försäkring. Hyresgäst måste teckna en egen hemförsäkring för att skydda dina ägodelar eller om du själv skulle orsaka skador och bli skadeståndsskyldig. AB Gislavedshus fastighetsförsäkring täcker endast skador på själva byggnaden.

Sedan är det bara att flytta in - Välkomna!