Temperatur i din lägenhet

Rumstemperaturen ska vara 20 grader enligt överenskommelse med hyresgästföreningen. Temperaturen på värmesystemet sänks inte på natten.

Om man upplever att det är kallt i lägenheten.

Det är bra om ni själv mäter temperaturen i lägenheten innan ni felanmäler till Gislavedshus kundtjänst 0371-56 67 00. För att mäta en rättvis temperatur i rummet ska du placera din termometer mot en innervägg. Placeras termometern mot en yttervägg eller t.ex. i ett fönster blir temperaturen missvisande, då kalla väggar och fönster håller en lägre temperatur än i övriga rummet.

När sätts värmen på i husen?

Många tror att det fungerar som förr att vid ett visst datum sätts värmen på. Numera går värmen på automatiskt när det blir kallt ute. Ju kallare det är ute desto varmare vatten skickas ut till elementen.

Varför är elementet kallt ibland.

På elementet sitter en termostatventil som känner av temperaturen i lägenheten. När termostaten känner av att det är 21 grader i rummet, stänger den av vattenflödet igenom elementet. Efter ett tag så svalnar elementet av till samma temperatur som det är i rummet. Därför kan man ibland känna att elementet är kallt trots att det är minusgrader ute. När sedan temperaturen sjunker under 20 grader så öppnar termostaten igen. På så sätt håller man en jämn temperatur inne.

Möblera rätt

Det är viktigt att tänka på att man möblerar rätt. Ställ inte soffor, hyllor m.m. tätt intill elementet då detta gör att värmen inte kan spridas ut i rummet. Tjocka gardiner som hänger framför termostaten påverkar dess funktion då den inte har möjlighet att känna av temperaturen i rummet.

Aktuellt

AB Gislavedshus
Torggatan 3A
Gislaved
Tel: 0371-56 67 00
Fax: 0371-56 67 97
Jour: 010 - 470 51 84
Mail: gislavedshus@gislavedshus.se